31. marec 2009

Mooooooooorje

Naj spregovorijo slike!

Harmonika v škatli

Danes praznujeva z možekom leseno obletnico poroke. ;) Ni veliko, ker je bilo že prej veliko koruzništa ;))))))))) Še mala2 sta mali kokici in sta bila zraven na poroki. Simba je takrat vprašal dedija, kaj tisti stric spredaj pripoveduje pravljice. Zadaj so se seveda režali, nam spredaj je bilo resno ;))))))))))))



Zato sva "zginila" čez vikend, ker sva uživala na morju. Vreme kot naročeno, pa to je že druga zgodba ;)


Tukaj lahko pripovedujem kako sem skrivala darilček in kako sem ga delala ponoči, ko je že šel spat. In kako sem zabičala malima, da ne smeta nič povedat in seveda bi ona2 tudi imela takšne škatlice in smo jih delali in skrivali ;)))


Tukaj je: harmonika knjigica v škatlici. Nič novega -za vas, za mojga možeka pa ;)
In kakšne očke je naredil, ko ga je dobil, ker ni pričakoval. Nama je tako darilček, da lahko sama uživava čez vikend.





Slikana je seveda prazna, sedaj so noter fotografije in napisi in gumbki in mašnice in perlice in kamenčki in ....



Seveda je bil full presenečen in kar 2x prebral (čeprav je samo par strani ;)-

25. marec 2009

Velikonočna

Končno sem se lotila tudi velikonočnih. Seveda sem najprej potrebovala velikonočni motiv. In ta Tilda je tak cukrček in zajček tako kjut.
Finaly I start making Easter cards.

Predlogo sem vzela pri Sketch Saturday, zajčka so želeli pri Crafty Creations, pri ABC Challenge imajo izziv na temo bleščice - G is for Glitter, pri A spoon full of sugar pa so preprosto želeli Velikonočni motiv.
I use sketch at Sketch Saturday, theme at Crafty Creations is bunny, at ABC Challenge wants G is for Glitter and an Easter card is challenge at A spoon full of sugar.
Saj sem vedela, da sem še nekaj pozabila. Pri StampARTic so tema tega meseca barve in sicer RUMENA, ORANŽNA in ZELENA.



Moje barve (My colours)

Tokrat imam 3 v eni.
I got 3 in one.

Pri Magnolia Vs. Stampavie so hoteli imeti čestitke drugih oblik (samo kvadratne in pravokotne ne). Tako se prijavljam s čestitko oblike romba na izziv GET IN SHAPE.
Magnolia Vs. Stampavie has a great challenge: Create a card but not a square or rectangle! I'm in with card which look like rhomb.


Pri Magnolia Down Under Challenges je izziv na temo BLING it on , kar sem izpolnila z dodanimi kamenčki.
Magnolia Down Under Challenges want sparkles, gems, rhinestones, dazzling diamonds…… on cards. Anything that “blings” .

Pri Secret Crafter Saturday Challenge so želeli čestitko v najljubših barvah, kar sta definitivno oranžna in zelena ;)
The theme of Challenge #24 at Secret Crafter Saturday Challenge is FAVOURITE COLOUR. Mine are definitively orange and olive green.



Mašna ne služi le kot okras, saj sem z njo spela oba dela čestitke, ki se ne odpira, temveč zarotira.
Bow is not there just for decoration. Both parts of the card are connected with it - it can be opened by rotating one part.


24. marec 2009

Še 2 nagradi

U, te se kar vrstijo, samo večina od vas jih že ima, zato jih tokrat podelim vsem (ki je še nimate), ki vas imam na desnem zavihku pod Iz naših (b)logov.


Tole limonado sem prejela od Hali, hvala.






LOVE pa misli, sa sem OH IN SPLOH ;)

Sicer nisem samo jaz, samo PSSSSTT :P
Hvala tudi tebi LOVE in če nočete biti do konca svojega življenja zafrustrirani ker ne znate tako lepo risat, NIKAR ne obiščite njenega bloga.
OK, opozorjeni ste bili!

22. marec 2009

Art attack

Nič za pokazat, pa skozi nekaj delam ;) Potem pa se spomnim...


Včeraj smo imeli art-attack. Po končanem gledanju istoimenske oddaje smo seveda morali sprobat. Simba si je izbral zmečkan okvir, Pumba pa sliko z odtisi. Ker sem najprej pomagala Simbi, si je Pumba kar sam postregel in barval na tleh, da dobi odtis (lesena tla so namreč malo hrapava ;). In ko sem uspela še njemu postreči s praznim papirjem in podlagami z vzorci, se spomnim, da imam še iz pradavnine (ko sem še mečkala Fimo ;) Fiskarsove vzorčaste podlage. U, je šlo lepo in hitro. Nastalo je več slikic, ti 2 pa sta čisto njuni.


Simba je narisal mesto. To je menda že njegova 5 risba, ko je končno ugotovil, da ne sme narisati veliko podrobnosti, temveč samo velike površine, ki jih zapolnimo z vzorci. Tehnika je namreč taka, da z voščenkami rahlo drsimo po papirju, ki je na vzorčasti podlagi in dobimo odtis vzorca. Simba je namreč umetnik v mini podrobnostih in če riše avto, mu nariše vse gumbke in vse detaile, kar je super, samo ne pri tej tehniki.





Pumba pa je čisto sam narisal avtodom (zraven je vulkan, da ne bi kdo mislil kaj pomeni tista packa na desni) in veter. Ti swirli njega spominjajo na veter, pa še prav ima ;)




Tisto v kotu so magnetki, ker sta sliki že na hladilniku ;)


To pa je zmečkan okvir, ki se tudi že bohoti na omari.




To nagrado sem prejela od Phoenix. Hvala! Že prej sem jo prejela od Roberte, pa zaradi začetniških težav ;) nisem podelila dalje, zato jo sedaj (po abecednem redu):

Tole pa sem dobila od Odmevov srca. Žal mi je, ker ne morete več spremljati tega bloga, ki je sedaj zaprtega tipa, lastnica se je tako odločila.
Nagrado pa vseeno podeljujem naprej in se za inspiracije zahvaljujem:

19. marec 2009

Pomladno zelena

S to spomladansko čestitko sodelujem v pomladnem izzivu pri Crafty creations challenges.





Pri
Nataši pa sem videla, da lahko sodelujem tudi pri Magnolia Down Under, saj sem uporabila vsaj en rumen trak (očitno ;) rožo (in ne samo eno) ter Tildo.









18. marec 2009

Rjavo roza quilt

Šivanje in jaz nisva ravno na ti in tudi ta quilt me je malček mučil.
Quilt card je namreč nov izziv na Roses on Paper. Mimogrede, prejšnjega sem bila izžrebana jaz, oziroma ta čestitka.


Da se vrnem na quilt oz. ne-šivanje. Izsekala sem roza in rjave kvadratke in jih postavila v vzorec ter lepila na podlago. To sem potem obrezala, da se ne vidi. Dodala Prima rožice, kristalčke in prozoren trak. Podlaga za Tildo je izrezana s Cutllebugom in okrašena s tekočimi perlicami. Napis pa je štampiljka iz bonbončka, ki sem ga dobila, izsekana kot znamka. Vzorčast papir pa je Paper pad.





Pri Cupcake Craft Challenge pa so želeli rjavo in roza barvo v izzivu Challenge 31 - Brown + 1.







Pri A Spoon Full of Sugar pa so bili za izziv kristalčki (gems).


15. marec 2009

Za odtise

Še ena škatla-harmonika za shranjevanje. Ena je že polna, zato sem naredila še to, ki je spet rdeča. ?!? Ne vem kaj mi je, včasih rdečega papirja ne bi niti pogledala, sedaj pa me nekaj vleče v rdeče. Sem že povedala, da imam rdečo trenirko?




Papir ne dopušča veliko okraskov, kar ne pomeni, da ne bo dodan še kak swirl ali dva, za danes pa naj ostane takšna, kot je. Niti polniti je ne bom začela.





12. marec 2009

10 štempljev in več

U, ta izziv je bil super. Uporabiti si moral najmanj 10 različnih štempljev na prvi strani čestitke.
Poštempljati ni bilo težko, potem se je začelo: kam dati glavni motiv, kaj narediti, da ne bo tako prazno. No, tukaj so me rešile rožice, trak in izrezek ;)
DT pri StampARTic so naredile prave umetnine.



This challenge was fun. You have to use 10 different stamps or more in front of your card.
DT at StampARTic made some art-pieces.





Kje je toliko štempljev? Pod velikim zelenim se skriva polno majhnih cvetkov.
Where are all stamps? Beneath big green curls are several small flowers.



Uporabila sem štampiljke na sliki in še rokopis ter Tildo s tagom.
I used stamps on the photo plus handwriting plus Tilda with tag.




Darilo po pošti

Jupi, danes sem prejela paket s štampiljkami. Kako so cartkane in v tako lični embalaži. Mi jih je skoraj škoda sprobat ;) Se hecam, seveda sem jih že sprobala.

They arrive today - my Candy-stamps. They are so cute. Thanks again Brandi.







Magnolia Vs Stampavie




Po predlogi izziva Magnolia Vs Stampavie je nastala ta čestitka.



Tildo sem barvala z distressi, papir iz vseh vetrov pa je razrezan s hroščkom. Krogec sem poštemplala z vijugicami in na koncu dodala še bleščeče kamenčke.


Gumbi so iz vrečke Bag-o-buttons in vedno pridejo prav ;)








11. marec 2009

Shranjevanje odtisov

Virus škatlitisa me še kar drži. In kot sem (si) obljubila, sem naredila še eno harmonika škatlo za shranjevanje odtisov. Tokrat v rdeči z zlatimi zvezdicami (ta pol folija - pol papir mi je prva prišla pod roke). Izbrala sem dokaj zahtevno barvo, kjer je bilo težko kombinirat. HB sem našla še rdečo lepenko z zlatimi zvezdicami, ki sem jo uporabila za harmoniko.

Delala sem po Špelinih navodilih. Hvala!






Tudi notranjost je dokaj kompaktna in sem prav ponosna na svoj prvi tak projekt. Samo okrasiti je ne morem (mogoče kake NY stvari ;)





7. marec 2009

Lila

Včasih sem celo zelo rada oblekla kakšno lila majčko ali puli ;)
Sedaj pa imam kar probleme z materialom v tej barvi. Pa je vseeno šlo. Z lila rožicami iz Halloween kolekcije ;) in novimi trakci sem jo spravila skupaj.
Najprej sem mislila napisati: "wish you were here", pa bi delovala preveč otožno. Zato sem pustila brez napisa in je lahko tudi rojstnodnevna ;)


Ker je na sliki torta (torej food od food & drink), jo lahko vključim v Cute Card Thursday izziv Challenge #50 "Wine & Dine". Kot sem omenila, mora čestitka vsebovati ali hrano ali pijačo.
Hvala Nataši, da me je opozorila še na en izziv, pri katerem lahko sodelujem.
Gre za Secret Crafter Saturday Challenge s temo maskiranja (masking).




BTW: s Pumbo sva se igrala neko igrico (ne me vprašat za naziv ;), kjer moraš izmenično postavljati na polje različne figurice (vsak svoje barve). Zmaga tisti, ki postavi 4 v vrsto ali enake barve ali enake oblike (eni so okrogli, eni šestkotni) ali pa enake površine (so hrapavi in gladki). Pumba že pisano gleda, ko jaz že 2x zmagam in 1x pustim njemu, zato se full trudim, da mu pustim zmagat. Končni rezultat 5:2 za Pumbo. Mali ves vesel pospravlja in mi reče: " Drugič pa se moraš malo bolj potrudit!" ;))))))))