31. januar 2010

Kavica II

Kavice so bile, kot bi rekli nemci "Renner" (prodajni uspeh). Hitro sem jih razdelila in prejemnice so jih bile vesele. Tako sem se odločila, da jih naredim še več, saj sem imela še nekaj praznih lončkov s pokrovi, pa tudi materiala za napolnit mi je še ostalo ;) Pa je vedno dobro imeti pri roki kakšno darilce.


29. januar 2010

Love is in the air

Kot že naslov pove, je ljubezen v zraku ;) Ker bomo pomlad še nekaj časa čakali, smo se "vrgli" v srčkaste čestitke.


Prvi dve sta nastali po Kristininem navdihu. Sta mičkeni čestitki (9 x 9 cm).

28. januar 2010

One World One Heart

McCrafty me je spomnila na ta dogodek. Zamisel je dozorela pri Lisi, ki je želela na tak način združiti blogerje celega sveta. Ideja je, da se s svojim bonbončkom prijaviš za magično potovanje na čudežni preprogi ;) Več si lahko preberete na Lisini strani.

Lisa created this event in 2007. The original idea behind this giveaway event was to bring bloggers together from around the world who may never ordinarily meet. You can read more in

Lisa's Blog.



26. januar 2010

Še kar ni konec

Enim verižicam je bilo treba dodatno narediti še prstan in uhane, pa sem spet fimala. In vrtela tisto ročko paštamašine in vrtela ... No, nazadnje sem nehala, ker mi je zmanjkalo črne ;) (hec, jaz, ki ne maram črne, jo trenutno najbolj uporabljam ;)



24. januar 2010

Sklanjatev

Vladka, ko sem delala to knjigico, sem si mislila: tako, zdaj pa vem kako Vladka uživa, ko ustvarja ;). Se ti je kaj kolcalo? :)-

Pa še recept: vzameš tulec, ga razrežeš na 3 enake dele in prelepiš s papirjem. Še malo rezanja, malo suhega embosiranja, izsekavanja in senčenja, ...


22. januar 2010

Vintage za dedija

Tisto, ki sem si jo zamislila, mi ni uspelo izvesti. zato pa je nastala ta - vintage look.

Ko sem iskala slike, sem takoj vedela - ta bo prava. Oče ima rad živali, pse pa še posebno. Sliko sem večkrat embosirala s prozornim prahom, da sem dobila razpoke, ki sem jih še naknadno poudarila z distressom (zato se na sliki ne vidi ;)

Ker sem bila brez neke skice kako naj naredim čestitko, sem prestavljala stvari, že naredila (poštempljala) eno podlago, ki je letela v mapo "enkratbomžeporabilato". Med brskanjem po potiskanih papirjih, jih je nekaj prišlo v ožji izbor, nato pa sem se odločila za tega, ki ima rahlo modrkast pridih. Tudi tega sem poštempljala in postarinla, tako kot tudi ostale papirje.


Nisem je mogla pustiti tako prazne, zato sem dodala trakove in tag. Mogoče bi še kaj dodala, pa sem se spomnila, da je to čestitka za moškega in je ne smem načičkati ;)

Notranjost bom pa obdelala ju3.

21. januar 2010

Plakat

Starejši se je javil v šoli, da bo izdelal plakat o zgodovini svoje šole. Super.
Problem je le ta, da jih nihče ne nauči postopka izdelave plakata. Kaj je na sredi, velikost slik, količina teksta, ...
Saj tudi jaz nisem ekspert v tem, pa vendar imam neke svoje normative ;)

18. januar 2010

Prvo leto

Danes je obletnica tega mojega bloga, torej blogobletnica ;)

Huh, za žreb se vas je nabralo kar lepo število, tako sem opustila misel, da bi pisala listke in žrebala na klasičen način ;) Je prišel kar random.org prav.

Kot rečeno sem povečala število dobitnic (za ena ;), saj se je medtem zavrtelo kar nekaj okroglih številk. Recimo število vseh obiskovalcev se je povečalo čez 10.000, dvestota objava je že tudi padla, število obiskov strani pa se hitro približuje okrogli 25.000.

Naj se boben zavrti (ali kaj je že tam noter ;)
Random Integer Generator
Here are your random numbers:35 20 1
Timestamp: 2010-01-18 06:55:50 UTC

17. januar 2010

200ta

U, pa je že 200ta objava. Saj še sama ne morem verjet ;) Pa tudi število obiskovalcev je poskočilo na 5 mestno številko. Razlog več, da bom ju3 izžrebala 2, ki dobita ustvarjalni material in ne samo ene, kot je bilo predvideno. Danes ob 20h zaključim zbiranje prijav.


Puncam so verižice všeč, tako sem dobila naročilo za še ;) In spet naredila nekaj v "naravnih" tonih.

16. januar 2010

moi

Mojca in Maja sta me "tagali" (pri nas bi rekli obtačlali ;) da povem 7 resnic o sebi.
U, se je za zamislit, ne vem če sem pripravljena čisto vse obelodaniti tukaj ;)-
Lahko bi tudi prepisala nekaj Mojcinih in neklaj Majinih resnic, ker sem se našla tam ;)


Razen tega, sem dala to objavo pod izziv, pa čeprav sem pod tem pojmom imela v mislih sodelovanje v čestitkarskih izzivih. Je pa tudi to izziv, torej ...

1. moj nick je moi (francosko: jaz, bere se mua in ne moj, kot so me celo nekateri klicali ;) Tako se podpisujem že od OŠ (dolgo! Verjemite ;)

2. Sem čisti morski človek. Kot škorpijon imam rada toplo (raje prevroče kot premrzlo). Škorpijon je baje tudi vodno znamenje in morje je moj drugi dom. Hočem reči: v morju sem kot doma. Včasih sem lahko preplavala km ne da bi se utrudila, bognedaj da bi ga morala preteči. Po par 100m bi izpustila dušo ;) Če mi je hladno, otrpnem kot kača (kitajski horoskop). Pa še martinček sem (ime ;). Torej se ni za čudit, če imam rada sneg samo na slikah ;)

3. Sem kofetarca, čeprav sem se trudila s čaji, ker sem želela opustiti to razvado, pa ni šlo. Še vedno me omami dišeča kava. Rada spijem kakšne zeliščne zvarke, tu in tam kak zeleni čaj, to pa je tudi vse ;)

4. Ne maram rutinskega dela. In s tem tudi čiščenja ne. Sploh, ker ni konca.

5. Sladkarije so moja šibka točka. Je res da ali mi sploh ne pašejo ali pa bi vse spožrla. Srednje poti ni ;) Hvalabogu sem visoka, da se čisto vsaka kilca špeha takoj ne opazi. ;)

6. Lahko bi se mi reklo zapečkarca, ker sem rada doma in me je težko spravit kam ;)

7. Ne vem ali to spada sem ali ne, ker tega pač ne počnem zavestno, ampak večkrat ugasnejo ulične luči, ko grem ali se peljem spodaj. To opažam že nekaj časa in ne, ni slučajev ;) Sedaj pa se mi tudi že prižigajo ;) To je šele hec. Da ne govorim kolikokrat moram menjat žarnico na avtu (ups, moram možeka spomnit, ker mi sprednja desna spet ne gori ;). Ali pa ne dela avtoradio in spet čudežno začne. Zadnjič je bil hec, ko se vozim in opazim, da mi ne dela brzinomer in merilec obratov, pa tudi km so izginili. OK, varovalka je šla. Čez čas pa spet vse dela ;) Dolgčas mi res ni ;)

A da sem čudna? Hvala za kompliment! Samo povprečna ne!

Štafeto predajam Vladuški, Mravljici, NatashiMay, Hali, Jani, LoVe in Roberti.



14. januar 2010

Zimska

Pa naj še kdo reče da ni Dedka Mraza (ali pa Božička -> kakor vam drago)!
Danes je prišel!

Eni mu sicer rečejo poštar, zame pa je Dedek Mraz, ko mi prinese paket z naročenimi stvarmi ;)

Teh zimskih sem se sicer nadejala še lani, pa je danes zjutraj tako lepo snežilo, da sem jih bila prav tako vesela.

12. januar 2010

Listi

Iz Kitajske sem prinesla veliko listov. Listi so mi ... (kako naj rečem) ... skorajda so moj zaščitni znak. Rojena jeseni, ko je listje vseh mogočih barv. Se čudim? :)


Rada delam "klobase" - liste iz Fimo mase, imam jih za celo škatlo, takih in drugačnih. Takoj mi padejo v oči štampiljke z listi ;) In zato sem verjetno v Pekingu (ups, Beijingu) nabrala toliko obeskov (charms) z raznoraznimi oblikami listov.

11. januar 2010

Te so me jezile

Še nekaj jedkanih verižic, ki niso prišle na vrsto za slikanje s prejšnjimi, ker so me jezile. Včasih se mi pri vrtanju lukenj za buna vrvico kaj ponesreči in potem gredo obeski še 1x v obdelavo ;)


6. januar 2010

Vroč kakav / Hot cocoa

Po dolgem času spet čestitka. Mišek z vročim kakavom je tako primeren za te mrzle dni.

In HOT CHOCOLATE je bila tema pri Simon Says Challege in Quixotic Challenges.


Pri Whiff of Joy je bil barvni izziv in sicer so želeli rdečo in svetlo modro (Aqua and Red).


4. januar 2010

Okraski za smrečko

Po silnem ustvarjanju zadnje dni lanskega leta sledi silno mirovanje. Saj ne, da nimam kaj delat ali da ni idej, samo treba se je najprej spet privadit na delovni ritem in zgodnje vstajanje in vse obveznosti.

Male rokice pa niso počivale in so pobarvale že lani izsekane/izrezane okraske iz Das mase.

2. januar 2010

Kavica

Lani sem prehitevala sama sebe in tako mi je zmanjkalo dnevov za objavo. Hotela sem še dokončati začete stvari (iz Das mase), naredila naročeno (knjižna kazala in verižice) in pa darila (snežaki, zvončki, čajne lučke). Tako so kar nekaj časa neprečrtani na listi 2DO samevali pokrovčki za kavo.

Sončna nagrada

Sobotna jutra so ponavadi moja. Če se le da, vstanem prva in se "oborožena" s kavo odplazim pred računalnik in v miru srfam. Vse je še tiho in spokojno in takrat tako uživam v tej tišini.


Ponavadi pregledam maile, pa nove objave. Danes zjutraj me je čakalo posebno presenečenje. Ko sem pokukala v "Moj ustvarjalni kotiček", ki je zasluženo prejel Sunshine Award, sem se prebrala med prejemnicami. Hvala Mravljica, tudi ti bi se znašla na mojem seznamu.



1. januar 2010

Blogobletnica (Blogoversary)

Upam, da ste lepo preživeli silvesterski večer. Mi smo čagali kar doma, si naredili glasbo in se drli, mislim peli ;) , gledali ognjemet in spet peli. Lušno je bilo. In zjutraj nas je pričakal sonček. Res je bilo fino, da smo hitro vstali, sicer bi ga zamudili. Malo za tem je postalo oblačno in tako je bilo cel dan. Jaz sem spet pekla. Lansko peko smo že celo pospravili ali razdali. Moj pomočnik je veselo igral Nintendo in se ni pustil motit, čeprav je zato, da mi pomaga, šprical pohod.